Blog
20.08.2021 09:57

Lerburi - Prietenii ochilor noștri Partea 1

Lerburi - Prietenii ochilor noștri Partea 1

Se spune că natura are un remediu pentru orice; trebuie doar să știm unde să căutăm.

Se spune că natura are un remediu pentru orice; trebuie doar să știm unde să căutăm. Pentru cele mai multe afecțiuni, putem găsi unele plante medicinale utile, fie că este vorba de probleme digestive, probleme de tensiune arterială sau - să rămânem în temă - plângeri legate de ochi.

Este important să căutați întotdeauna ajutor medical pentru simptomele care nu se îmbunătățesc în decurs de 1-2 zile, dar până atunci, este bine să știți ce plante se pot găsi în natură (sau în magazinele de plante medicinale, farmacii) care pot răcori, hidrata sau reduce inflamația în ochi, de exemplu.

Aloe vera medicală - Aloe Vera (Aloe barbadensis miller)

Aloe Vera

Efectul calmant al extractului de aloe vera este larg utilizat atât în scopuri medicinale, cât și cosmetice. Efectele sale de regenerare celulară și stimulare a sistemului imunitar sunt cunoscute din antichitate. Poate oferi un remediu pentru numeroase boli, afecțiuni ale pielii și simptome inflamatorii, în primul rând datorită substanței gelatinoase conținute în frunzele plantei.

Rolul în oftalmologie Datorită efectelor sale de inhibare a infecțiilor, antibacteriene și antiinflamatoare, aloe vera este adesea folosită pentru tratarea plângerilor oftalmice. În cazurile de conjunctivită, răcorește ochii roșii, mâncărime, arsură. Este, de asemenea, o alegere bună pentru cei care suferă de ochi uscați deoarece hidratează eficient, reducând astfel lacrimarea indusă de uscăciune, iritația și oboseala ochilor.

Compoziție: Mono- și polizaharide, aminoacizi, enzime, caroten, colină, minerale, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E,)

Fenicul (Foeniculum vulgare)

Fenicul

Feniculul, pe lângă faptul că este o specie de condiment popular, este și o plantă cu proprietăți puternic antibacteriene.

Este o plantă mucolitică, diuretică, purificatoare a sângelui, care ajută la digestie și are și un efect de îmbunătățire a vederii. Joacă un rol semnificativ în îngrijirea dentară și orală.

Rolul în oftalmologie Feniculul este un ingredient popular pentru calmarea ochilor. Calmează ochii inflamați și roșii și îmbunătățește vederea slăbită tipică vârstei înaintate. În medicina populară, decoctul cald și strecurat de fenicul este folosit cu succes pentru diverse inflamații oculare. Ca o clătire a ochilor, servește bine și în condiții oculare mai severe, cum ar fi cataracta sau glaucomul.

Compoziție: Ulei esențial, trans-anetol, fenchonă, ulei gras, zahăr, proteină

Malva comună - Malva de sus (Malva silvestris)

Malva comună

Malva comună, cunoscută și sub numele de malva de sus, este o plantă medicinală valoroasă care este populară ca substitut pentru ceai datorită gustului său. În plus, datorită efectelor sale benefice, luptă cu succes împotriva, printre altele, refluxului acid, enteritei, inflamației tractului respirator sau inflamației gâtului și amigdalelor.

Rolul în oftalmologie Frunzele, florile și rădăcinile de malvă comună sunt folosite pentru vindecare. Datorită efectului său antiinflamator și calmant, decoctul său de flori este excelent pentru tratarea conjunctivitei. În cazurile de tulburări ale canalului lacrimal, optimizează producția de lacrimi, contribuind astfel la hidratarea corectă a ochilor.

Compoziție: Malvină, antocianină, flavonoid-sulfat, glicozide, mușilaj vegetal, colorant, tanini

Malva albă - Julep (Althaea officinalis)

Malva albă

Malva albă dulce și cu gust tangibil este o plantă versatilă. Este populară sub formă de sirop datorită gustului său, dar are și un efect benefic asupra sănătății. Poate fi aplicată extern și intern pentru o gamă largă de afecțiuni, de la tuse la vindecarea rănilor și de la dureri de spate la refluxul acid.

Rolul în oftalmologie Datorită proprietăților sale calmante și calmante, malva albă este o plantă antiinflamatoare excelentă. Decoctul său de flori este folosit în mod obișnuit pentru comprese oculare. Astfel de comprese oferă o soluție pentru tratarea afecțiunilor oculare inflamatorii. Calmează membranele mucoase, reduce secrețiile și diminuează roșeața ochilor.

Compoziție: Alanină, asparagină, betaină, beta-caroten, zinc, tanini, efedrină, fosfor, glucoză, herniarină, zahăr invertit, calciu, fosfat de calciu, oxalat de calciu, potasiu, cobalt, acid cafeic, magneziu, mangan, sodiu, mușilaj vegetal, acid palmitic, seleniu, fier, vitaminele B1, B2, B3, C

Mușețel (Matricaira recutita, Chamomilla)

Mușețel

Mușețelul este una dintre cele mai vechi plante medicinale, cu înregistrări de vindecare care datează de peste două mii de ani. Poate fi aplicat aproape universal, acoperind o gamă largă de probleme de sănătate. Printre altele, susține sistemul digestiv, reduce inflamația, calmează nervii și optimizează funcționarea organelor de detoxifiere.

Rolul în oftalmologie Un decoct sau un pachet de mușețel este o metodă eficientă pentru tratarea simptomelor oculare inflamatorii. De asemenea, poate fi aplicat în cazuri de iritare sau oboseală a ochilor din cauza prafului sau alergiilor. În timp ce cataplasmele de mușețel nu sunt recomandate pentru ochii lacrimogeni, clătirea cu decoctul său ajută la ameliorarea simptomelor, reducând senzația de arsură sau de înțepătură.

Compoziție: Ulei esențial, bisabolol, flavonoide, glicozide, acizi vegetali, cumarină, mușilaj vegetal, colină, substanțe amare, zahăr

Ne vom întoarce în curând cu partea a 2-a a seriei, în care puteți afla mai multe despre plantele medicinale utile.